Mit tehetsz, ha más nőket is megnéz?

hogyan mondjam el

Bosszant, ha a Kedvesed más nőket is megnéz? Azok voltak a szép napok, amikor rajtad kívül nem vett észre senkit! A legtöbb nő zavarónak találja, ha párja mások után is megfordul. Vajon el kell e ezt viselned és egyébként is, hol a határ?

Nyilván partnered is emlegette már a jól ismert közhelyet, „Ő bizony hűséget fogadott, nem vakságot!”

Igen, a férfiak látványvezéreltek. Agyuk specializáltabb, mint a nőké s vizuális készségeik dominálnak. Agyi sajátosságaik miatt, vizuális ingerekre élénkebben reagálnak, mint a nők. Természetadta sajátosságuk, hogy csinos nő látványának hatására spontán módon elkalandozik a tekintetük.

Nézelődéstől a bámulásig

A vonzó, idegen nő megbámulása, azonban párkapcsolattól független dolog, így semmi köze nincs a megcsaláshoz. Felesleges hát önmagad marcangolni emiatt vagy önértékelésbeli gonddá tupírozni ezt a kérdést. Kapcsolatotok érzelmi minőségét sem kell féltened.

Ám fontos, hogy mindketten tisztában legyetek azzal, mégis hol a határ, a spontán nézelődéstől, a partnert sértő, bántó, semmibe vevő bámészkodásig.

Tedd nyílttá!

Ezért fontos, hogy nyíltan beszéljetek erről a kérdésről. Csak úgy tudjátok megérteni és elfogadni egymás indítékait, ha megosztjátok érzéseiteket. Miket gondolsz, érzel, amikor párod más nőket néz? Mit jelent ez számodra? S neki vajon mit jelent? Mi az, ami nyugtalanít ezzel kapcsolatban?

Ha jobban megérted párod személyes indítékait és választ kapsz gondjaidra, kételyeidre, ez segíthet abban, hogy inkább helyén kezeld a dolgot ahelyett, hogy önértékelési problémát kreálnál belőle.

Abban próbálunk most Neked segíteni mégis, hogyan kezeld, ha Kedvesed más nőket is megnéz s hogyan oldhatók fel köztetek az ebből eredő feszültségek.

1.    Ha őszintén vállalja a dolgot…

Általában nem ad okot aggodalomra, ha őszintén vállalja, hogy szívesen megnézi a vonzó nőket. Fontos, hogy mindketten tisztában legyetek a határokkal, miszerint ez nem folyamatos forgolódást, feltűnösködést vagy flörtölési kísérletet jelenthet.

2.    Amíg nem hasonlítgat össze…

Igazán nem kell aggódnod, amíg nem hasonlítgat össze másokkal. Az újdonság ereje vagy a másság puszta ténye, gyakran felkelti a férfiember kíváncsiságát. Amíg nem mondogatja, milyen nagy szám a másik nő vagy neked is úgy kellene kinézned, addig ez nem érinti kapcsolatotokat.

3.    Amíg nem válik kényszerré…

A nők utáni sürgés – forgás kényszeres, szenvedélyes jelleget is ölthet s ettől kezdve nem ártalmatlan, a kapcsolatra nézve. Ha sokáig, belefeledkezve, „szemével levetkőztetve” követi a prédát…akkor éretlen a Veled való párkapcsolatra.

4.    Amíg nem fantáziál róla…

Ha kapcsolatotokat, szexuális életeteket eluralják partnered idegen, szexi nőkről szőtt fantáziái, akkor ezt nem vagy köteles elfogadni. Ha netán még meg is fogalmazza ezeket úgy, hogy az önbecsülésedbe gázol, akkor komolyabb kapcsolati probléma van köztetek s fontos, hogy megoldást keressetek.

5.    Ha mindenkit zavaró szokássá fajul

Ha nem csupán arról van szó, hogy tekintete spontán módon elkalandozik… Időtöltésévé válik a nők vizslatása, esetleg kellemetlenkedő, kritikus megjegyzésekkel fűszerezve, akkor ez túlmutat a szemlélődésen. Valószínűleg olyan túlzott dominanciára törekvő férfival hozott össze a sorsod, aki a nőket csupán szexuálisan vonzó tárgynak tekinti…Ennek tudatában dönts, mit vársz kapcsolatotoktól…

6.    Bosszankodás helyett, Te is nézz körül!

Mi van, ha megfordul a kocka? Eszedbe jutott már, hogy párod inkább viselkedésedből ért? Túl az érzelmek taglalásán és a megbeszélésen, talán hasznos lehet, ha ő is megtapasztalja, milyen a másik oldalon. Jó ízlésedre bízzuk, hogy mennyi ideig és kiken legelteted a tekinteted.

7.    Előzd meg Őt!

Ismert és bevált taktika, hogy ízlését kitalálva Te hívod fel a figyelmét egy – egy vonzó nőre. Sok humor és játékosság rejlik az ilyen helyzetekben, s külön nyereség, hogy így elvész a dolog éle, feszültsége.

8.    Kezeld humorral a helyzetet!

A humor és játékosság továbbra is segítségedre van. Így egész biztosan sikerülhet párodat a valóság felé terelni. Villantsd fel számára, a helyzet groteszk mivoltát. Például, mit szólna hozzá, ha Te ilyen mélyen kivágott felsőben járnál? Vajon mennyit költhetnél arra a lehetetlenül magas sarkú cipőre? Kedvesed egész biztosan észhez tér ettől.

Végül pedig, ne feledkezz meg az egészséges, normális férfiember szexuális beállítottságáról. Még a legérdekesebb, legszebb nő mellett is észrevesz egy számára pillanatnyilag szexisebbet.

Ha a más nők utáni áhítozás kérdése nem uralja el kapcsolatotokat, akkor igazából, csak egy kis izgalmat csempész hétköznapjaitokba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük