A családi és párkapcsolati konfliktusok rendszerszemléletű feldolgozását jelenti. A beszélgetésben valamennyi családtag illetve a pár minkét tagja részt vesz. A párterápia segít tudatosítani és módosítani azokat a hibás kommunikációs- és viselkedésmódokat, amik a párkapcsolati vagy családi gondokat okozzák.

A párkapcsolatok 60-70%-a megmenthető párterápiával. A párterápia, krízis kezelés elmélyíti önmagunk és párunk megismerését, segít feltárni a konfliktusok gyökerét s a őárterápiás folyamat során egy olyan kommunikációs mód elsajátítására is sor kerül, amit a pár tagjai egész további életükben sikerrel alkalmaznak.

 

Kinek ajánlott a párterápia?

Házasulandóknak, az esküvői döntés megfogalmazódása idején. Több pár felkeres az esküvőt megelőző hónapokban, hogy döntésükben megerősödjenek, egymás iránti elvárásaikat tisztázzák. A párterápia segít abban, hogy a “közös világ” is megszülethessen, miközben az “én” és “te” sem szorul háttérbe.

Házasoknak és élettársaknak, ha sok a veszekedés; kibillent az egyensúly; gyermek születése után, nem talál vissza egymáshoz a pár; nem tudnak már beszélgetni; szexuális problémáik vannak; esetleg “harmadik személy” lépett a képbe.

Válófélben lévőknek. Meglepő, de azt gondolom, ha a kapcsolatból gyermekek is születtek, mindent meg kell tenni a párkapcsolat rendezéséért. Egyrészt, a kapcsolatok valóban nagy százaléka megmenthető. Másrészt, ha netán válással végződne a pár története, a gyermekek miatt szülőként a későbbiekben is együtt kell működniük és nem mindegy, hogy hogyan.

 

Budapesti és szigetszentmiklósi rendeléseimen serdülőkkel és felnőttekkel foglalkozom.

 

Párterápia – Családterápia – Tudjon meg többet róla!

Élethelyzeti krízisbe mindenki kerülhet. Még azok a személyek is átélnek néhány krízist életük során, akik egyébként nagyon hatékonyak problémáik megoldásában. Ilyen kritikus élethelyzet lehet a gyász, válás, munkahely elvesztése stb.

A krízisintervenció, olyan gyógyító beszélgetést jelent, mely segíti az adott élethelyzeti probléma feldolgozását, új távlatokat próbál nyitni a kilátástalannak hit szituációban, mozgósítva a személy erőforrásait.

Életünk során nem kell, hogy eltávolodjunk a velünk született egészségtől. A testi-lelki harmónia nem valami cél, amit egyszer csak elérünk. Mindenkiben ott rejtőzik, csak újra meg kell találnunk, s megőriznünk.

Figyelj meg egy kisgyermeket! Az egészséges gyerek lételeme a mozgás. Csak akkor eszik, amikor éhes és pont annyit, amennyi jólesik. Harmóniában van teste-lelke. Nézz rá a gyerekkori képedre! Ugyanilyen voltál Te is!

A felborult testi-lelki harmónia megingathatja egészségünket. A hibás életvezetés tudatosítása és korrigálása segít a felborult egyensúly helyreállításában. Az önbizalom, önismeret erősítése segíti saját erőforrásaink minél hatékonyabb felhasználását.

Előadás tartása referenciával
Ön választja meg az igényelt témát.

 

Image module